maandag, 17 juli 2017 07:39

Wilt u een nieuwe woning bouwen? Dan hebt u een bouwgrond nodig en vervolgens een bouwvergunning om uw woning te kunnen bouwen. Maar weet u ook of u btw of registratierechten betaalt op de aankoop van een bouwgrond? Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

 

 

 

 

 

 Wilt u een nieuwe woning bouwen? Dan hebt u een bouwgrond nodig en vervolgens een bouwvergunning om uw woning te kunnen bouwen. Maar weet u ook of u btw of registratierechten betaalt op de aankoop van een bouwgrond? Kent u de normen waaraan een nieuwbouwwoning moet voldoen? Of weet u wanneer een veiligheidscoördinator moet aangesteld worden op de werf?

Bouwgrond

U kunt eerst een bouwgrond kopen en er nadien een woning op bouwen. Op het bouwen van een nieuwe woning betaalt u 21% btw. Maar u kunt ook een nieuwbouw aankopen samen met een bouwgrond. Afhankelijk van de situatie betaalt u op de bouwgrond btw of registratierechten.

 

Bouwvergunning

Wanneer u een nieuwe woning wilt bouwen hebt u een stedenbouwkundige vergunning (bouwvergunning) nodig. U krijgt uw vergunning als uw bouwplannen aan de stedenbouwkundige vereisten voldoen.

 

Normen voor isolatie, ventilatie en energiezuinigheid bij nieuwbouw

Als u een nieuwbouwwoning bouwt moet u zich houden aan de vastgelegde eisen op het gebied van isolatie, ventilatie, energiezuinigheid, ... (EPB-eisen). Zo moet er bijvoorbeeld ook een minimumhoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt. Die EPB-eisen worden steeds strenger. Tegen 2021 moeten alle nieuwe woningen ‘bijna-energieneutraal’ (BEN) gebouwd worden.

 

(Bron: www.vlaanderen.be )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees 2112 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.