dinsdag, 17 oktober 2017 12:25

Kan de verhuurder genieten van een vermindering van onroerende voorheffing Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De onroerende voorheffing bij de woninghuur valt steeds ten laste van de verhuurder-eigenaar. Maar onder bepaalde omstandigheden die afhangen van de gezinstoestand van de huurder kan de verhuurder genieten van een vermindering van de onroerende voorheffing. De huurder kan deze vermindering dan aftrekken van de huurprijs. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? 

Het klopt dat de verhuurder- eigenaar onder bepaalde voorwaarden een vermindering van onroerende voorheffing kan krijgen. De huurder mag het bedrag van de vermindering dan aftrekken van de huurprijs. 

Het gaat over huurders van een woning in het Vlaams gewest die twee of meer kinderbijslag gerechtigde kinderen hebben of over gezinnen-huurders die één of meerdere gehandicapte personen tellen. 

De vermindering wordt niet automatisch aan de verhuurder -eigenaar toegekend. De huurder moet dit zelf éénmalig melden. Daarna zijn de gegevens bij de Vlaamse Belastingdienst gekend en wordt de vermindering jaarlijks automatisch toegekend aan de verhuurder, ook als de huurder in kwestie zou verhuizen. De huurder krijgt telkens bericht van het bedrag van de vermindering. 

Alle details zijn terug te vinden via www.vlaanderen.be>bouwen, wonen en energie>huren en verhuren>vermindering van onroerende voorheffing voor de huurders

Bron:BIV news magazine 2017-3

Lees 2593 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.